Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић преко одличног Ђереа до четвртфинала

Новак Ђоковић успео је да савлада Ласла Ђереа са 2:1 у сетовима. И то после велике, велике драме.
ђоковић
Фото: Танјуг/AP/Gregorio Borgia, File

Ђере је у прва два гема изненадио Новака и реалтивно лако их решио у своју корист.

Ђоковић је након тога успео да добије трећи гем али је затим Ђере наставио са сјајном игром и одржавао предност у првом сету, искористио другу сет лопту и добио први сет (6:2).

На почетку другог сета Новак је повео први пут на мечу. Коначно је Ђоковићу прорадио први сервис и то је одмах дало резултат пошто је Ноле уводи гем другог сета освојио уз само један изгубљен поен и то неизнуђеном грешком.

Значајно је Ђоковић подигао ниво игре, али то овога пута није успео да материјализује.

Имао је две везане брејк лопте, после изједначења и трећу, али је Ђере увек проналазио начин да се извуче из веома неугодних ситуација и потом из трећег покушаја успео да сачува сервис.

Новак је био све сигурнији приликом својих сервис гемова. За разлику од првог сета, када је Ђере у сваком претио да направи брејк, Ноле је на старту другог сета самоуверено држао свој сервис па је други гем освојио без изгубљеног поена.

Међутим, у седмом гему дошло је до брејка када је Ђере и трећи пут на мечу одузео Новаков сервис.

Од старта гема било је видљиво да би Ноле могао да буде у проблему. Повео је Ласло 0:30, потом имао једну брејк лопту коју је Новак успео да сачува, да би приликом друге први рекет планете направио неизнуђену грешку.

Ипак, Ђоковић је имао експресан одговор, али мора се признати да је томе умногоме кумовао и сам Ђере.

Водио је 40:15 и имао отворен терен пред собом, али је чист форхенд послао у мрежу, после чега је Новак преузео иницијативу, нанизао четири поена и направио први брејк на мечу.

Новак је освајио други сет славећи у тај брејку (8:6).

Ђоковић је одлучујући гем отворио мини брејком за 2:1, али је већ у наредном поену Ђере узвратио па се играло у егалу до 10. поена када је Ђере направио неизнуђену грешку и омогућио Нолету две везане сет лопте.

Успео је тад Ласло да се извуче, али је убрзо Новак добио нову прилику да заврши сет, коју није пропустио.

У трећем сету виђена је права драма и на крају је Новак после великог преокрета дошао до победе и проласка у четвртфинале где ће играти против Миомира Кецмановића.


Đoković može u Rim

Преузмите андроид апликацију.