Početna > Srbija
Srbija

RIK odbila još tri prigovora

Republička izborna komisija (RIK) odbila je na današnjoj sednici prigovor Željka Rajčevića, kandidata za narodnog poslanika izborne liste MORAMO, protiv rešenja Opštinske izborne komisije Apatin kojim je odbacen zahtev za poništavanje glasanja na jednom biračkom mestu u toj opštini.
Foto: PrtSc/Republička izborna komisija

Reč je o biračkom mestu broj 17 u Romskom naselju, a prigovor je odbijen uz obrazloženje da je podnet od strane neovlašćenog lica.

U prigovoru se, između ostalog, navodi da je jedno lice prijavilo više od 100 glasača radi glasanja van biračkog mesta, da komisije određene za glasanje van biračkog mesta nisu imale sve što je potrebno za obavljanje glasanja…

RIK je kao nedozvoljene odbila prigovore dva birača iz Lazarevca, Ognjena Đerića i Nevene Đerić, koji tvrde da im je uskraćeno pravo da glasaju.

U prigovoru navode da su 11. marta putem mejla predali zahtev za glasanje u inostranstvu, a da su nakon 19 dana dobili odgovor da je njihov zahtev deklarisan kao „inficiran“ i stavljen u tzv. „karantin“, te da nije mogao biti blagovremeno prosleđen RIK-u.

Selaković sutra na sednici Saveta bezbednosti UN

 

Preuzmite android aplikaciju.