Почетна > Живот и стил
Живот и стил

5 токсичних мисли које вас спутавају

У наставку вам доносимо 5 токсичних мисли које вас ометају у остварењу снова – препознајете ли неке од њих у себи?
Фото: Pixabay/darksouls1

Још у детињству усвајамо одређена уверења, од родитеља, наставника, а кроз живот разним боловима и негативностима доприносе лажни пријатељи и погрешни партнери.

Како год да су настале, негативне мисли се таложе у нашој глави, а то негативно утиче на наш успех, животни пут, испуњење жеља.

Оне нас спречавају да будемо најбоља верзија себе.

Ево ставова који нас спречавају да живимо боље:

Нисам довољно добар

Ово долази од упорних поређења са другим људима. Заборављамо да је свако од нас индивидуа за себе, са својим успесима, потребама, могућностима. Често стварамо идеализоване слике других које су заправо само наша илузија. Поређење себе са другима доноси само негативност, а једина особа са којом треба да се упоредите јесте ви сами – онакви какви сте били јуче и какви сте данас.

Нећу бити срећан док…

Ако чекате да се нешто деси – нови посао, пресељење, одрастање деце, путовање да бисте били срећни, нећете осетити задовољство коме тежите. Ако срећу повезујете само са спољашњим искуствима, будите сигурни да ћете чак и када се деси оно што желите, пронаћи ћете нешто ново што треба да се догоди да бисте били срећни. Срећа долази изнутра, и ту је и сада.

Прекасно је да се било шта промени

Још једна илузија која нас држи да тапкамо на месту. Понекад је тешко ризиковати, али не можете знати шта ће се догодити ако не покушате, ако се не потрудите. Одустајање је слабост. Постоји изрека – „Никад није касно сањати нови сан или испунити нови циљ“.

Нисам још спреман

Нико није 100% сигуран у своје поступке, нико не може знати шта ће бити сутра или за годину дана. Нико не зна пут до доброг живота, обавијен је магловитим тајнама. Да бисте живели боље, мораћете неко време да прођете кроз маглу, са потпуним слепилом и великим сумњама да је овај пут прави. Можда и није, али научићете нешто из овога.

Немам времена

Зашто мислите да ћете имати више времена у будућности? Ако је ваш изговор да немате времена да остварите свој сан, циљ или оно што вас испуњава, онда то није ваша права животна мисија.

Како неуспех претворити у успех?

Преузмите андроид апликацију.