Почетна > Нови Сад

Нови Сад Фудбал

Војводина победом отворила плеј-оф и скочила на пето место табеле!

Фудбалери Војводине победили су екипу Напретка на „Карађорђу“ резултатом 2:0 (0:0), у 31. колу Супер лиге Србије.
Фото: ФК Војводина

Прво полувреме је протекло у игри без много шанси, уз нешто већи посед лопте фудбалера Војводине. Једина права прилика је виђена у 25. минуту, када је, после дуплог паса Ђорђевића и Вељка Симића, са око 12-13 метара искоса волеј ударац упутио Матић, али је лопта погодила пречку гола гостију.

Ништа другачије није било ни у наставку сусрета, све до 76. минута, када је Војводина повела евроголом Максимовића.

Након слободног ударца за „стару даму“, неко од фудбалера Напретка је избацио лопту из шеснаестерца гостију, што је било довољно само за то да сјајан волеј ударац са око 23-24 метра искоса упути Максимовић, који је савладао немоћног голмана Васиљевића.

И након стеченог вођства, Воша је наставила да напада и успела је да удаљи противника од сопственог гола, а до победе је дошла у самом финишу меча. У 94. минуту, Новевски је прошао по десној страни, а потом практично из „мртвог угла“ са око три-четири метра успео да савлада Васиљевића и тако постави коначан резултат утакмице.

Војводина се након овог тријумфа попела на пето место Супер лиге Србије, где се сада налази два бода иза ТСЦ-а, а са бодом више испред Вождовца и Радничког из Ниша.

Следећи меч Новосађани играју за четири дана управо против Вождовца, на гостовању у Београду.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srpskim plivačima sedam medalja na međunarodnom turniru u Kranju

Преузмите андроид апликацију.