Početna > Život i stil
Život i stil

Tužan, ali istinit razlog zašto hrabre i nezavisne žene dugo ostaju slobodne

Dame, što ste pametnije, veća je verovatnoća da ćete biti duže same.
Foto: Pixabay/PourquoiPas

Pa, dobro, ali zašto je to tako? U većini slučajeva se veruje da su muškarci u osnovi šefovi u vezama i žele samo ženu koja će im biti podređena, a ne ravnopravna. Neki muškarci žele dobru domaćicu koja će uvek poslušno ostati kod kuće sa decom dok on izlazi i druži se sa prijateljima.

Iako kažu da putovanje kroz vreme nije moguće, izgleda da smo se tek vratili u pedesete.

Generalno, postoji stereotip o ženama da što su inteligentnije, to se manje sa njima može manipulisati i vrteti oko malog prsta. Pretpostavka muškaraca će biti da su i arogantne, prepotentne i provokativne.
Da li je tačno da pametne žene duže ostaju slobodne?

Vrlo moguće, da. Takođe, istina je da muškarci žele poslušnu i dobru ženu, umesto ravnopravnog i samouverenog partnera. Tako možemo da promenimo frizuru, način oblačenja, šminku, pa donekle i ponašanje, ali teško da ćemo sakriti visok koeficijent inteligencije, i to je jedan od glavnih razloga zašto su natprosečno inteligentne devojke često solo na duže vreme.

Ali razumemo da različiti aranžmani utiču na različite ljude i nema ništa loše u tome da budete mama kod kuće ili domaćica ako ste zaista srećni zbog toga.

Moguće je čak i započeti sopstveni biznis od kuće što će vam omogućiti više slobode nego kada radite tradicionalni posao. Dakle, struktura veze je, naravno, specifična za svaki slučaj.

Ambiciozan muškarac koji je siguran u sebe zapravo želi suprotno od žene čije ciljeve i snove može da uguši zbog svojih. On želi ženu koja će stajati uz njega u životu, podržavajući ga u njegovim nastojanjima kao što on podržava nju u njenim. Inteligentne žene razumeju da ako žele da uđu u vezu, to je zato što žele da budu sa nekim, a ne zato što moraju da budu sa njim.

Zbog toga će se zbližiti, biti nežniji jedni prema drugima i više ceniti svog izabranika, jer su se udružili po izboru, a ne iz nužde.

Muškarci žele ženu koja će biti potrebna i koja će istovremeno ceniti njegovu želju da pokaže šta muškarca čini muškarcem.

Male stvari poput otvaranja vrata ili skidanja kaputa. Stvari kao što je briga o tome da se osećate bezbedno i zaštićeno. Ne zato što ona to sama ne može, već zato što želi da joj pokaže da mu je stalo.

Lepota ove kombinacije je u tome što omogućava oba partnera da žive nezavisno, a da su i dalje emocionalno i romantično povezani.

Mentalitet „Ne treba mi muškarac“ ovde nije rešenje.

Previše nezavisnosti može učiniti da se muškarac oseća nepoželjnim i potcenjenim. Muškarci znaju da nam nisu potrebni, ali žele da ih želimo. Žene danas su hrabre, pametne i obrazovane – znaju šta žele.

Nikada nemojte dozvoliti da vas neko natera da se osećate da ste „previše pametna“ ili „suviše uspešna“ i da vas to čini nedostojnom ljubavi.

Istina je, upravo je suprotno.

Da li je Tinder mesto gde možete naći princa na belom konju?

Preuzmite android aplikaciju.