Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Промоција часописа „(О)глед“ 20. априла у СКЦНС Фабрици

Промоција новог броја часописа “(О)глед” одржаће се у среду, 20. априла, у 18 часова, у СКЦНС Фабрици, на Булевару деспота Стефана 5.
Фото: СКЦНС

Овај број посвећен је односу биополитике и уметности, а уметник броја је Зоран Тодоровић, редовни професор на Одсеку Нови медији, на Факултету ликовних уметности у Београду.

На промоцији ће говорити Зоран Гајић социолог, Група за концептуалну политику, Зоран Тодоровић, визуелни уметник, професор ФЛУ и Аница Туцаков, историчарка уметности и уредница издања.

“(О)глед” представља издање чија се структура налази на размеђи зборника и часописа. У форми “проширене монографије”, сваки број је посвећен једном уметнику или уметници, са централним блоком текстова посвећених непосредно аутору броја, те околним есејима и студијама који омогућавају ширу контекстуализацију у односу на централну тему броја у области савремене уметничке праксе и могуће вертикалне позиционираности. Уметник новог броја је Зоран Тодоровић. Овакав предлог приступа уметничком раду релационо активира теоријске, феноменолошке, тематске и организационо-продукцијске аргументе који условљавају, али и који произлазе из специфичности рада уметника броја.

Obnovljena i Radionica u Distriktu – kreće u pogon kroz Zastave budućnosti (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.