Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Стив Кер пред Денвер: Морате бирати свој „отров“ против Јокића

Тренер Голден Стејта Стив Кер изнео је своја очекивања пред прву рунду плеј-офа НБА лиге, у којој ће снаге одмерити са Денвером и Николом Јокићем.
Фото: Танјуг/AP/Jeff Chiu

Екипа из Сан Франциска завршила је регуларни део сезоне на трећем месту Запада, док је тим из Колорада заузео шесту позицију исте конференције.

За почетак, осврнуо се учинак Нагетса, који су упркос неигрању Џамала Мареја и Мајкл Портера Џуниора, лигашки део сезоне окончали са 48 победа и 34 пораза.

„Иако су имали проблема са повредама, Нагетси су имали невероватну годину иза себе, тренер Мелоун је одрадио сјајан посао са екипом, Јокић је владајући МВП и један од најбољих кошаркаша данашњице… Он је заиста спектакуларан кошаркаш и комплетна игра Денвера се врти око њега. Имали смо интерестантних окршаја са њима ове године, победили су нас у три од четири утакмице, али сваки меч је био другачији, будући да су обе екипе имале кадровских проблема. Већ смо погледали снимке прошлих окршаја са Нагетсима, остаје нам да се добро припремимо и спремни дочекамо дуел са њима“, почео је Кер.

Српски центар је познат као несебичан играч који и поред својих кошгетерских способности, воли да упосли саиграче. Већина НБА тимова је због те чињенице, често покушала да „одузме“ Јокићеву пас-игру, затварајући остале играче Нагетса.
Фото: Танјуг/AP/David Zalubowski

„То је оно што га чини специјалним. Мораш да бираш „свој отров против њега“. Одличан је у рекету, може да погоди, брилијантан је асистент… Морамо да зауставимо њихову игру у транзицији и да елиминишемо јефтине грешке због којих смо често имали проблема током сезоне. Не смемо да дозволимо пад концентрације па да нас Јокић поново кажњава асистенцијама преко целог терена. Мораћемо да будемо нарочито опрезни, јер он није само један од најбољих кошаркаша у Лиги, већ је и један од најмапаметнијих“, рекао је и додао:

„Он је опасан у сваком погледу. Какву год тактику смислиш, имаће одговор на њу. Наш проблем је што нисмо навикли да играмо против Јокића. Мислиш да си у доброј позицији када га чуваш, али ниси. Чак и када играш јаку одбрану, он ти протури лопту „кроз уши“…“, закључио је шеф стручног штаба Вориорса.


Poznati termini serije između Denvera i Voriorsa

Преузмите андроид апликацију.