Пире не мора да се прави на један исти начин. Кремасти пире са празилуком потврђено је другачији.
Састојци:
- 2 килограма кромпира, ољуштеног и исеченог на четвртине
- 1 1/2 кашичица соли
- 3-4 већа празилука
- 2 кашике путера или маргарина
- 1/2 кашичице бибера
- ½ шоље млека
- 3 кашике крем сира
Припрема:
Посолите воду крашичицом соли и кувајте кромпир у сланој води док кромпир не омекша. Исцедите кромпир и оставите га на топлом. Очистите, оперите празилук и исеците на танке колутиће. Истопите 2 кашике путера у већем тигању, додајте празилук и пропржите око 5 минута док не омекша. Направите пире од кромпира, додаје преостало 1/2 кашичице соли, бибер, млеко, крем сир и све измешајте.
На крају додајте празилук и све добро промешајте.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.