Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Партизану фалила тројка до стотке, црно-бели згазили Мегу (ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана уписали су нову победу у АБА лиги, овог пута у српском дербију против Меге резултатом 97:68 (26:24, 26:8, 20:16, 25:20).
Фото: Aba liga/Dragana Stjepanović

У недељном матине термину у дворани „Ранко Жеравица“ гледали смо потпуну доминацију тима Жељка Обрадовића, од скокова под оба обруча, преко мањег броја „неизнуђених“ грешака и продатих лопти, па све до исоких процената реализације напада.

У сваком сегменту игре црно-бели су надиграли ривала и лако дошли до 21. победе у сезони, уз четири пораза.

И даље је Партизан први на табели, али Звезда са скором 20-2 и три утакмице мање може да му преотме лидерску позицију уколико добије све утакмице до краја лигашког дела лиге на Јадрану.

Мега је сада на скору 9-16 и у последњој утакмици у сезони ће играти против Крке у Новом Месту, након чега ће се „распустити“ до почетка домаћег првенства.

Партизан ће у 26. колу играти против Цибоне у дворани „Александар Николић“, након чега ће се посветити плеј-офу Еврокупа.

Игра Партизана од почетка је била веома течна, а лопта у нападу ишла је довољно добро да би се одбрана Меге лако разбијала.

Први су повукли Кевин Пантер и Зек Ледеј, а са бољом одбраном и транзицијом почела је да расте разлика.

Мега је успела да крајем прве деонице одговори и са седам поена разлике приђе на два тројком Рудана, али одмах након тога у другој деоници је потпуно разбијена.

Домаћин је за осам минута у том делу игре постигао само четири поена, а Партизан је максимално убрзао и до врха је затрпао кош противника.

Тако је већ на полувремену разлика отишла на великих +20 и било је јасно да повратка за „ружичасте“ више неће бити.

Партизан ни у наставку меча није спуштао папучицу са гаса, те је врло брзо разлика била и +31 (67:46), када је постало јасно да је овај меч завршен и пре краја.

Млади играчи црно-белих, пре свих Урош Трифуновић и Тристан Вукчевић, успели су поенима да одрже ову разлику до краја, уз чак неколико атрактивних потеза као шлаг на торти ове велике победе.

Најефикаснији играч сусрета био је Бориша Симанић са 17 поена, али је подршку имао само од Николе Јовића са 12 и Малколма Казалона са 11 поена.

У победничком табору Кевин Пантер је имао 16 поена, Далас Мур је убацио 14, јам Мадар 13, Зек Ледеј 12 и Матијас Лесор 10, уз осам скокова.

Čović o spornom baneru, provokacijama, zastavama i Vajtu

Преузмите андроид апликацију.