Početna > Sport > Košarka
Košarka

Jokićev podvig prvi u istoriji NBA lige – Srbin ispraćen ovacijama (VIDEO)

Nikola Jokić dobio je velike ovacije u „Bol areni“ od navijača Denvera koji su ga ispratili posle još jedne neverovatne partije.

Jokić je uprkos povredi glave vodio Nagetse do pobede nad Memfisom 122:109 kojom je obezbeđen direktan plasman u plej-of.

Nikola je ponovo odigrao maestralno i za 35 minuta na parketu postigao 35 poena (16/24 iz igre), imao 16 skokova i šest asistencija. Pored toga zabeležio je čak četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Duel sa Memfisom završio je tri minuta pre kraja i pri izlasku iz igre dobio je gromoglasne ovacije navijača na tribinama „Bol arene“, uz standardne povike da bi i ove sezone trebalo da osvoji MVP priznanje.

Nestvarnu sezonu krunisao je novim rekordom, pošto je postao prvi igrač u istoriji najjače lige sveta koji je u regularnom delu imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

„Ne bih mogao to da učinim bez svojih saigrača. Mnogo su mi pomogli, treneri takođe. To je timski rad, a tim uvek izbaci pojedinca u prvi plan. Oni su izbacili mene, želim da im zahvalim na tome i sada počinje plej-of.“

Kako izgleda biti prvi čovek koji je uspeo da napravi jedan takav podvig?

„Kul je, sviđa mi se. Nadam se da ću moći da uradim isto još nekoliko puta, ali sada samo uživam u trenutku“, zaključio je Jokić.

Jokić krvario, rušio rekorde i odveo Denver direktno u plej-of! (VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.