Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Јокић крварио, рушио рекорде и одвео Денвер директно у плеј-оф! (ВИДЕО)

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић крунисао је фантастичну сезону још једном изузетном партијом којом је свом Денверу обезбедио директан пласман у плеј-оф НБА лиге.
Фото: Танјуг/AP Photo/David Zalubowski

Јокић је поново био незаустављив, овога пута против једне од најбољих екипа на Западу, а Нагетси су савладали Мемфис гризлисе резултатом 122:109, упркос томе што је Никола зарадио расекотину на глави после једног снажног ударца.

Повреда није оставила трага, а момак из Сомбора је на терену укупно провео нешто више од 35 минута и за то време постигао 35 поена (16/24 из игре), имао 16 скокова и шест асистенција. Поред тога забележио је чак четири украдене лопте и једну блокаду.

Нестварну сезону крунисао је новим рекордом, пошто је постао први играч у историји најјаче лиге света који је у регуларном делу имао најмање 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција.

Јокић је и са новим имиџом био једнако убојит и разигран, сјајно је шутирао и нападао ривале, па је најзаслужнији што су Нагетси и ове сезоне директно обезбедили пласман у плеј-оф.

Меч пре краја регуларног дела сезоне имају 48 победа и 33 пораза, односно недостижну предност над седмопласираном Минесотом, која је претходно савладала Сан Антонио спарсе.

На другој страни, бољи од осталих у редовима Мемфиса био је Дезмонд Бејн који је дуел завршио са 14 поена.

Dimitri Paje postigao jedan od golova sezone (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.