Почетна > Бизнис
Бизнис

Венеција против галебова: Туристи „наоружани“ пиштољима на воду

Седите на балкону, посматрате венецијанске канале и једете пасту. Међутим, ту идилу би врло лако могли да покваре галебови, који ће навалити на ваш оброк и неће тако лако одустати.
Фото: Shutterstock/givaga

Галеби су наизглед симпатичне птице, али власници венецијанских хотела се са тим нипошто неће сложити. Галебови су у једном од најпосећенијих светских градова постали прилично сигурни, па и агресивни, а особље хотела је одлучило да прибегне драстичним мерама.

Наиме, запослени у два хотела у Венецији су дошли на несвакидашњу, али ефикасну идеју. Хотели Гритти Палаце и Хотел Монако & Гранд Цанал „наоружали“су се пиштољима на воду, а госте охрабрили да агресивне птице управо отерају на тај начин. Приметили сте галеба који долази да се почасти вашом вечером? Истуширајте га млазом из пиштоља,

О чему се ради? Галебови су последњих година постали толико агресивни, да су одржани састанци на тему шта учинити по том питању и како заштитити посетиоце. Један од предлога било је пуштање непријатних мириса које људи не могу да осете, али могу птице, а ишло се и толико далеко да је опција била и „ангажовање“ соколова који би пазили на канал.

Срећом, хотели су се определили за јефтиније, брже и боље решење, а ако је веровати хотелијерима,у својој намери су успели.

„Чим виде пиштоље на воду, одлете у другом смеру“ изјавио је хотелијер Паоло Лоренцини за италијанске медије.

Ако је ово тачно, онда свака част Венецијанцима на проналаску ефикасног решења за овај изазов.

Ilon Mask postao manjinski vlasnik Tvitera

Преузмите андроид апликацију.