Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Најгора сезона у каријери Леброна Џејмса

Лос Анђелес Лакерси испали су из свих комбинација за улазак у НБА плеј-оф након што су изгубили од Финикс Санса 121:110.
Фото: Танјуг/Chris Young/The Canadian Press via AP

Највећа звезда Лејкерса Леброн Џејмс није наступио на овој утакмици. Џејмса мучи повраде зглоба, а моћи ће се у миру опоравити јер Лејкерси ове сезоне неће упасти ни у плеј-ин турнир, који је резервисан за екипе од седмог до десетог места у конференцији.

Овај је пораз за Лакерсе највећи дебакл у историји. Екипа која је пре само две године била НБА шампион, која је играла највише финала и с Селтиксима дели рекорд по броју освојених титула, није успела да дође ни до десете позиције на Западу.

Иначе, уочи сезоне Лејкерси су скупили екипу прекаљених Ол-стар ветерана са Раселом Вестбруком, Кармелом Ентонијем и Двајтом Хауардом као пратњи Џејмса и Ентонија Дејвиса и били су један од главних фаворита за кладионицама.

Међутим, сведочили смо најгорој сезони у каријери Леброна Џејмса. Наиме, Џејмс ни са једном од својих екипа никад није уписао 48 пораза у једној сезони.

Ипак, не може се рећи да је он одговоран. Напротив. Леброн је у 38. години бележио фантастичне бројке. По утакмици је постизао 30 поена, уз осам скокова и шест асистенција.

Али повреде су га спријечиле да одигра више од 56 утакмица ове сезоне. Иначе, ово му је била 18. сезона у НБА лиги.

Lejkersi zvanično bez plej-of šansi

Преузмите андроид апликацију.