Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Гвардиола: Морамо контролисати емоције

Фудбалери Манчестер ситија стекли су предност од 1:0 против Атлетика, после првог дуела четвртфинала Лиге шампиона.
Фото: Танјуг/AP/Rui Vieira

„Грађани“ су славили голом Кевина де Брујнеа у 70. минуту и тако путују са минималним капиталом на реванш у Шпанију за седам дана.

Био је то меч пун набоја, посебно у финишу када је после дуела Хоакина Корее и Џека Грилиша, када је фубалер Атлетика шутнуо Грилиша док је лежао на земљи, Пеп Гвардиола улетео на терен.

„Ти си луд“, повикао је на Кореу који је због свега добио жути картон, али све се брзо смирило.

„Мораћемо да контролишемо емоције и урадимо оно што морамо да урадимо. Бићче судија и тамо. Атлетико зна како да се носи у нокаут фази, били су у овој ситуацији много пута, биће то добар тест за нашу менталну снагу. Судија ће бити тамо, није мој посао да размишљам о томе. Џек Грилиш је на све реаговао веома добро и остао је концентрисан на оно што мора да уради“, каже Гвардиола.

Стрелац јединог гола, Кевин де Брујне, каже да није било лако пробити чврсту одбрану екипе Дијега Симеонеа.

„Било је врло тешко. Играли су са петорицом у задњој линији и петорицом на средини. Сваком ко нам приговори препоручујем да пробају играју против тога на тренингу, да виде како је. Морамо да останемо прибрани и да не наседамо на њихове трикове. Они тако играју, а 1:0 је 1:0. Очекујем да сличан меч буде и тамо. Ипак, ако је све овако тесно, мораће мало и да нападну“, поручио је Белгијанац.

Гвардиола је похвалио свог офанзивног везисту.

„Кевин је у најбољој форми у сезони. Брз је, оштар. Његов утицај је огроман. Атлетиков тим је мајстор одбране и јако тешко их је сломити“, закључио је Гвардиола.

Mančester Siti uz muke ipak savladao Atletiko Madrid

Преузмите андроид апликацију.