Почетна > Свет
Свет

Коњевић: Састављање црногорске владе се претвара у циркус

Председник опозиционе парламентарне Социјалдемократске партије (СДП) Рашко Коњевић оценио данас да се састављање владе претвара у циркус и да томе највише доприноси сам мандатар Дритан Абазовић.
Фото: PrtSc/RTCG – Zvanični kanal/YouTube

Коњевић је позвао Абазовића да, ако нема већину за састављање владе, треба да врати мандат.

Негирао је да је договорено да ће СДП-у новој влади припасти место председника Скупштине.

„Сваки дан у медијима имате нову информацију. Бојим се да састављање владе претварамо у циркус и да томе највише доприноси мандатар Дритан Абазовић. Он је добио мандат да састави владу. Уколико нема већину за састављање те владе, треба да врати мандат. Абазовић треба да се изјасни – да ли има већину за састављање владе. У томе је цела прича”, рекао је Коњевић новинарима у Скупштини након седнице Одбора за безбедност и одбрану, пренео је портал ЦдМ наводи Танјуг.

Приметио је да се формирање владе најављује и одлаже из недеље у недељу.

Коњевић каже да Абазовић треба да саопшти да не може да обезбеди већину у парламенту, а не да, како каже, сваког дана добијамо 99 одсто нетачне информације.

Коњевић је мишљења да Абазовић постаје талац Социјалистичке народне партије (СНП).

„Нека раскрсти релацију са СНП-ом и уколико жели да формира владу, добродошао је. Уколико мисли да му неко други одређује састав владе, мислим да неће имати већину у парламенту”, навео је Коњевић.

Šmit pozvao na deblokadu državnih institucija u BiH

Преузмите андроид апликацију.