Почетна > Културна сцена
Културна сцена

КС Свилара: Микробиље, храна будућности!

Дечија радионица ће се одржати 8. априла од 18 часова у Културној станици Свилара, а водиће је Ана Попов у сарадњи са учитељицама Александром Ичевић и Веселом Мачкић.
свилара
Фото: Градске инфо

На дечијој радионици „Микробиље храна будућности” имаћемо прилику да се упознамо са процесом производње микробиља, да видимо разлику микробиља и клица и научимо на који начин га можемо и сами узгајати.

Микробиље и клице су – као што им и сам назив каже – малецко и танко поврће.

Изузетно богато витаминима, антиоксидантима, влакнима, аминокиселинама и то по неколико пута више него зрела биљка и као такво право су богатство за људско здравље.

У питању су млади изданци поврћа, саднице биљака које су тек нешто веће од клица, али су мање од расада, и убирају се у фази кад порасту први листови.

Иако веома сићушни, ово зелени изданци нису само неодољиво симпатичног изгледа, већ имају и бројне предности.

Пре свега, младо поврће је интензивног укуса, јер је арома концентрованија.

Поред тога што је сочно, поседује и висок садржај корисних материја.

У тако мало смештено је баш пуно – витамина, минерала, влакана, аминокиселина, протеина и хлорофила. А због високих концентрација, у исхрани је потребна заправо тек његова мала количина.

Микробиље је једино поврће које је проглашено нетоксичним и нетретираним.

Поврће које штеди енергију приликом узгоја, расте веома брзо – и у поређењу са самим семеном – пробављивије је и сварљивије, захваљујући самом процесу клијања.

Стога је нутритивна вредност микробиља и клица много већа од самог плода биљке.

Сазнајте зашто је микробиље храна будућност – пријавите се за учепће у радионици путем мејла лела.зајиц@гмаил.цом

SZPB: CHOREOCHROMA U „BUDUĆNOSTI EVROPE“

Преузмите андроид апликацију.