Početna > Sport > Ostali sportovi
Ostali sportovi

Novi Beograd i Jadran u finalu Regionalne lige

Vaterpolisti Novog Beograda savladali su Radnički iz Kragujevca sa 12:8 (2:0, 2:3, 4:4, 4:1) u polufinalu Regionalne lige. Finalni turnir igra se u Beogradu na bazenu “11. april“. U drugom polufinalu Jadran je bio bolji od Juga 18:16. Finale je na programu u nedelju od 20.30.
Foto: Facebook/Regionalna vaterpolo liga

Duel naše dve, trenutno, najbolje ekipe pripao je domaćinu turnira Novom Beogradu. Izabranici trenerea Igora Milanovića opravdali su ulogu favorita i stigli do pobede i plasmana u finale.

Prvi period domaćin je dobio sa 2:0. Posle velike borbe u drugoj četvrtini Radnički je uspe da smanji prednosti i na poluvremenu priđe na 4:3.

Sjajna igra obe ekipe u trećem periodu, viđeno je osam golova, po četiri u svakoj mreži pa se u poslednji period ušlo sa istom razlikom kao i na poluvremenu – 8:7.

U poslednjem periodu Novi Beograd je imao više snage i koncentracije i konačno je slomio otpor protivnika i stigao do zaslužene pobede. Još četiri gola u mreži Radničkog, naspram samo jednog gola gostiju.

Na kraju Novi Beograd je slavio pobedu rezultatom 12:8.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Dušan Mandić sa četiri gola, po dva su postigli Nikola Jakšić i Angelos Vlahopulost. U timu Radničkog, tri puta se u listu strelaca upisao Marko Radulović, dok je pet igrača postiglo po jedan pogodak.

Velika i neizvesna borba u drugom polufinalu, Jadran iz Splita je savladao Jug sa 18:16 (4:5, 6:4, 5:4, 5:3) .

Finale je na programu u nedelju od 20.30 časova.

Vaterpolisti Novog Beograda preko Radničkog u finale regionalne lige

Preuzmite android aplikaciju.