Почетна > Бизнис
Бизнис

Инстаграм добио велики број новитета, са фокусом на директне поруке

Сведоци смо да Мета у последње време итекако ради на имплементирању нових функција у своје популарне апликације, као што су WhatsApp, Инстаграм и Месинџер. Сада на Инстаграм стиже нова група функција које ће се многима свидети.
Фото: Pexels/Pixabay

Наиме, Инстаграм пружа корисницима нову опцију приликом слања директних порука (DM) на својој платформи. Тако корисници сада имају могућност да директно са фида пишу у DM одређене особе, без потребе да улазе у инбокс и губе време. Корисницима ће се, након што притисну тастер са знаком стрелице, испод одређене објаве отворити посебан прозорчић аутора објаве, у којем ће једноставно написати поруку, без да улазе у DM.

Ту су и нове опције дељења, као и могућност прегледа песама и спровођење анкета у групним разговорима.

Шеф платформе, Адам Мосери, најавио је намеру Инстаграма да се ове године фокусира на размену порука. Он је, између осталог, навео да је размена порука примарни начин на који се људи повезују на интернету, те да Инстаграм мора то да прихвати и да ради на додавању нових корисних функција на том пољу.

Функција прегледа песама нуди кратке исечке песама од 30 секунди и долази као плод интеграције са Епловим и Амазоновим сервисима за стриминг музике, с тим што ће ускоро ту бити и Спотифају подршка. Ту је и нови мени којем можете приступити из главног Инстаграм фида, преко дугог притиска на тастерза дељење, који ће вам омогућити да брзо поделите одређену објаву са четири своја најближа пријатеља.

Оно што је још ново јесте и преглед активних пратилаца, што је преузето од Месинџера, па се сада активни пратитељи налазе поређани изнад четова. Ово је плод све веће компатибилности између Инстаграма и Месинџера.

Из Инстаграма су навели да су ове опције већ доступне глобално већем броју корисника.


Epl na iPhone 14 dodaje veću kameru?

Преузмите андроид апликацију.