Почетна > Бизнис
Бизнис

Кинези представили своју прву, домаћу графичку карту

ГПУ тржиште се мења, а на њега сада улазе и компаније из Кине, које користе домаће графичке архитектуре са циљем да конкуришу актуелним ГПУ гигантима са запада.
Фото: Pixabay/StartupStockPhotos

Moore Threads је представио прве, кинеске графичке производе, под називом MTT S60 i MTT S2000. Графичке карте покреће Moore Threads MT Unified System Architecture (MUSA) архитектура, а подржава DirectX, OpenCL, OpenGL, Vulkan и Nvidia CUDA.

MTT S60 и MTT S2000 GPU-ови су окарактерисани као гејминг и сервер модели. Подржавају H.264, H.265 и AV1 енкодирање, као и  H.264, H.265, AV1, VP8, и VP9 видео декодирање. Поред тога, Moore Threads тврди да њихови производи подржавају софтвер за дизајн као што је Houdini, Unreal Engine, Unity и D5.

Графичке карте су креиране у 12nm литографском процесу, што их смешта годинама иза модела компанија AMD, Nvidia и Intel када је у питању технологија производње. Поред тога, Moore Threads S60 и S2000 корисницима нуде само шест и 12 TFLOPS перформанси. Поређења ради, Nvidia RTX 3090 Ti нуди више од  40 TFLOPS перформанси.

Када су у питању гејминг перформансе, Moore Threads је приказао MTT S60 модел који покреће League of Legends у 1080p. Али нису понуђени детаљи о перформансама, па се не може закључити превише тога, с обзиром на то да League of Legends није претерано захтевна игра.

Очекује се да ће временом Moore Threads креирати моћније производе, а остаје да се види колико ће они бити конкурентни AMD, Intel и Nvidia графичким картама.


Без пуњача и слушалица Епл инкасирао више од 6,5 милијарди долара

Преузмите андроид апликацију.