Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Бајерн убедљиво савладао Звезду и распршио снове о плеј-офу Евролиге

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су изгубили од Бајерна у Минхену 82:57, чиме су изгубили све шансе да се нађу међу осам екипа које ће играти плеј-оф Евролиге.
Фото: Евролига

Црвено-беле до краја лигашког дела такмичења очекују још дуели са Жалгирисом у Литванији и Ефесом у Београду.

Надали су се црвено-бели да ће победом у Минхену задржати какве-такве шансе да дођу до плеј-офа Евролиге, али су на крају убедљиво поражени од Бајерна – 82:57.

Звезда је доживела 15. пораз у такмичењу, док је Бајерн стигао до 13. победе чиме је обезбедио пласман међу осам најбољих.

Екипа Дејана Радоњића била је без енергије, уз много грешака на обе стране терена, што је Бајерн знао резултатски да искористи.

Није помогла ни велика подршка Звездиних навијача са трибина дворане у Минхену, Баварци су једноставно знали шта желе и како до тога да дођу.

Звезда је добро ушла у меч повела 9:2, али је Бајерн до краја прве четвртине ухватио прикључак и само наговестио шта ће се догодити до краја меча.

Баварци су у другој деоници убацили 27 поена, користили све грешке црвено-белих, као и велики број промашених слободних бацања београдског тима и дошли до предности од 42:33 на полувремену.

Екипа Дејана Радоњића готово пет минута није постигла кош на почетку треће деонице, што бајерн користи да дође до двоцифрене предности, која је до почетка последње четвртине износила 20 поена – 63:43.

Домаћи тим није допустио Звезди да се у последњој четвртини врати у игру, већ су добили и тај део игре за коначан тријумф 82:57.

Најефикаснији на мечу био је Аугустин Рубит са 22 поена, пратили су га Дешон Томас са 16 и Огњен Јарамаз са 12. У екипу Звезде Никола Калинић је убацио поена 12, а Лука Митровић 11.

Звезди је до краја такмичења остало да одигра још две утакмице – заостали меч против Жалгириса у гостима, као и дуел последњег кола са Ефесом у Београду.


Poslednji MVP presek: Jokić na čelu, Grk prestigao Embida

Преузмите андроид апликацију.