Почетна > Свет
Свет

Ставови Русије о Криму и Донбасу непромењени

Шеф руске делегације у преговорима са Украјином и помоћник председника Русије Владимир Медински саопштио је да се преговори настављају у видео формату.
Фото: Танјуг/AP

„Настављамо преговоре у формату видеоконференције. Наши ставови о Криму и Донбасу су непромењени“, написао је Медински на свом Телеграм каналу.

Претходно је саветник шефа кабинета председника Украјине Михаило Подољак изјавио да је данас почела нова, онлајн рунда украјинско-руских преговора.

Полуострво Крим је 2014. године, након референдума, припојено Русији и Москва истиче да је Крим део њене територије и да је то завршено питање.

Украјина, међутим, не признаје припајање Крима Русији и на последњој рунди преговора очи у очи са Москвом предложила је одржавање консултација са Русијом о статусу Крима у наредних 15 година.

Када је реч о Донбасу, Русија је признала самопроглашене Доњецку и Луганску народну републику, а војну интервенцију у Украјини коју је започела 24. фебруара образлаже злочинима и, како наводи, „геноцидом“ украјинских снага над цивилима на том подручју.

Podoljak: Počela nova runda pregovora sa Rusijom

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке