Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Какву кафу најчешће пијете? Одговор ће вам открити занимљиве ствари о вашој личности!

Дарен Стантон, стручњак за људско понашање, бивши полицијски детектив и психолог, каже да постоји дубље значење иза сваке наше наруџбе кафе.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt

Ако редовно пијете каву, вероватно имате и „своју“ наруџбу коју „ваша“ конобарица зна напамет; али – јесте ли знали да сваки пут кад наручите кафу одајете и нешто о својој личности?

Тако бар тврди бивши полицијски детектив и психолог Дарен Стантон, који каже да иза сваке наше наруџбине кафе лежи неко дубље значење, а за Миррор је открио шта кафа коју пије открива о особи: па проверите и шта говори о вама.

Црна кафа

Онај ко је наручује зна да неће морати да чује додатна питања о шећеру, топлом и хладном млеку и сл. Према Стантону, ако вам се та идеја свиђа, веројатно сте одлучни, фокусирани на битно и амбициозни, али стручњак тврди да можете бити и помало самозаљубљени и себични…

Кафа с млеком

Особе које кафу пију с млеком су најлежерније, каже стручњак који за њих тврди да не воле да ризикују, да су симпатични и да се обично са свима добро слажу. И избегавају компликације.

Капућино

Капућино је, каже Стантон, авантуристички напитак, а оне који га пију чини забавним. Према његовом мишљењу, ови љубитељи кафе се не боје непознатог, према свему су отворени и увек спремни да пробају нешто ново.

Еспресо

Слично као и особе које пију црну кафу, они који у кафићу наруче обични или дупли еспресо вероватно су увек искрени, отворени и не воле бесмислице, а наручивање еспреса показује и авантуризам.

Кафа с укусом чоколаде

Спајајући софистицираност кафе са слаткоћом чоколаде, љубитељи моке су обично екстровертни, отворени и прилично гласни, а пријатељи их обично сматрају врло забавнима и воле да буду у њиховом друштву.

Бела кафа

Ако кафа с укусом чоколаде означава безбрижне људе, особе које пију белу кафу потпуна су супротност, каже стручњак. Према њему, у овом напитку најчешће уживају снобови који воле да буду сами, а без обзира на неслагање других остају при свом мишљењу и изразито су интелигентни, али придржавају се правила.

Kako kafa utiče na efekat lekova koje uzimate?

Преузмите андроид апликацију.