Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Манчестер јунајтед прикупља информације о Тен Хагу

Манчестер јунајтед неформално прикупља информације у вези са тренером Ериком тен Хагом.
Фото: PrtSc/Facebook/AFC Ajax

Те информације тичу се и компензације коју би његов клуб Ајакс очекивао у случају трансфера на Олд Трафорд.

Управа Јунајтеда је прошле недеље обавила званичне разговоре са 52-годишњим тренером који су оцењени као позитивни, а Скај је пренео да је посебна пажња посвећена томе шта би све подразумевало његово ангажовање.

Ајакс је дозволио разговоре и није ометао процес.

Извори блиски Тен Хагу и Ајаксу сугерисали су да је вођен дијалог о финансијском делу уговора као и на који начин поступити у вези са могућом објавом, ако дође до тога, у вези са временом објављивања, пошто се Ајакс бори за титулу.

Међутим, у Јунајтеду сматрају да је то преурањено, навели су да још немају жељеног кандидата који би преузео екипу од наредне сезоне и да једноставно прате ригорозан процес како би се определили за правог човека.

Утврђивање обештећења и све у вези са објављивањем именовања биће обављено са свим кандидатима.

Енглески клуб сматра да је неправедно назвати Тен Хага првим кандидатом за посао, пошто руководство није направило ужи круг кандидата. Јунајтед је заинтересован за Маурисија Поћетина и Луиса Енрикеа.

Извор Скаја навео је да би Јунајед најлакше могао да доведе Тен Хага, пошто у Ајаксу очекују да ће на лето напустити клуб.

Пари Сен Жермен ће само под својим условима пустити Поћетина, а наводно ће тражити између 15 и 20 милиона фунти.

Неизвесно је да ли би Енрике прихватио посао, пошто се припрема да предводи репрезентацију Шпаније на Светском првенству, које се крајем године одржава у Катару.


Poznate plate igrača: Vlahović drugi u Seriji A, Nejmar na vrhu

Преузмите андроид апликацију.