Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Хамилтон проговорио: Мучио сам се психички и емотивно

Седмоструки светски шампион Формуле 1 возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да се дуго „психички и емотивно мучио“.
Фото: Танјуг/AP/Kamran Jebreili

Британац је охрабрио свакога ко има сличне проблеме да истраје.

„Ова година је већ толико тешка уз све што се дешава око нас. Тешко је неким данима остати позитиван. Дуго сам се мучио психички и емотивно, стални је напор да наставим даље, али морамо да наставимо да се боримо. Имамо толико тога да остваримо“, навео је Хамилтон у објави на друштвеним мрежама.

Хамилтон је са 103 победе рекордер у Формули 1, а са седам титула изједначен је легендарним Михаелом Шумахером на првом месту вечне листе.

Он је ушао у 16. сезону у Формули 1, а прошле године изгубио је осму титулу после контроверзних одлука дирекције трке у последњој трци сезоне у Абу Дабију, када га је у последњем кругу претекао возач Ред Була Макс Ферстапен.

Због проблема са болидом Хамилтон није на најбољи начин почео ову сезону, у првој трци у Бахреину био је трећи, а прошле недеље у Саудијској Арабији заузео је десето место.

„Желим да кажем да је у реду да се осећаш онако како се осећаш, само знај да ниси сам и да ћемо преживети ово. Пријатељ ме је данас подсетио – моћан си и можеш да урадиш све што замислиш. Можемо да учинимо све што замислимо“, рекао је Хамилтон.

После две трке Хамилтон заостаје 29 бодова за првопласираним возачем Ферарија Шарлом Леклером.

Трећа трка у шампионату, за Велику награду Аустралије, на програму је 10. априла од 7 часова по средњоевропском времену, а вози се на стази у Мелбурну.

Formula 1 od naredne godine na ulicama Las Vegasa!

Преузмите андроид апликацију.