Банане имамо обичај да држимо у чинији са другим воћем.
Или да их, након што дођемо из куповине, сместимо у фрижидер.
Ни једно, ни друго, изгледа, ипак нису најбоље решење.
Судећи по стручњаку за исхрану, др Тамики Симс, њих би требало потпуно другачије чувати.
Наиме, др Тимс каже да у фрижидер треба да их ставимо када су зреле. Можете их држати на кухињском пулту док не сазру, а онда ћете им, стављањем у фрижидер, продужити трајност док кора не поцрни – рекла је докторка.
Према њеном мишљењу, кад је банана зрела, можете је ставити у кесицу за замрзивач, па замрзнути и онда ће трајати до месец дана.
– Банане се не држе у фрижидерима у продавницама. Ако их прерано ставите у фрижидер, то може да допринесе да имају горак укус, промене боју и не сазре – наводи Министарство пољопривреде САД.
Ако је кора банане оштећена, најбоље је бацити је, напомињу амерички Центри за контролу и превенцију болести.
– То би могло да значи да је покварена, као и да је воће можда контаминирано микробима. Такође, баците банану која је црна, превише мекана или има непријатан мирис – додали су.
Преузмите андроид апликацију.