Почетна > Србија
Србија

Лични интереси Србије су пут ка економској стабилности

Министар фиинансија Синиша Мали казао је данас да је од пресудног значаја у кризној ситуацији, изазваној ратом у Украјни, да се Србија залаже искључиво за сопствене интересе, како би се сачувала економска стабилност у земљи.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Мали је рекао да је управо то и политика председника Србије Александра Вучића, коме је приоритет да се у земљи очува мир и стабилност, зарад добробити свих грађања.

Мали се осврнуо на економске последице које је Србија имала након НАТО бомбардовања и закључио да се таква разарања и сукоби не смеју више никада догодити.

Мали у емисији Хит твит на ТВ Пинк рекао да је Србија због бомбардовања директно изгубила око пет година у смислу економије, а сто хиљада људи је напустило земљу.

Мали је повезао тадашње околности са садашњом ситуацијом у Европи и истако да председник Вучић, на основу пређашњих искустава, све време упозорава да је неопходно у овом тренутку да сачувамо мир и стабилност у земљи, као и да Србија не сме да се приклони ниједној великој сили, већ да заступа сопствене интересе.

Оценио је да је таква политика Александра Вучића од кључног значаја за сигурност и стабилност земље.

Подсетио је да је председник Србије је у Краљеву чин бомбардовања назвао агресијом и истакао важност неговања сећања на жртве, али и поручио да „морамо да идемо даље и сарађујемо на европском путу“.

„Србија седи на својој столици, дакле интересима Србије не могу да управљају ни Исток ни Запад, већ грађани Србије, и то је принципијелна позиција коју наши грађани и председник заступају“, рекао је Мали.

Mladima u Srbiji još 100 evra pomoći početkom juna

Преузмите андроид апликацију.