Пуњени кромпир запечен у рерни са пршутом, топљеним качкаваљем или кајмаком неодољиво мирише на дане детињства.
Састојци:
- око 10-15 кромпира
- 1 килограма киселе павлаке
- 500 грама ренданог качкаваља
- 250 грама шунке
- 250 грама пршуте
- оригано по жељи
Припрема:
Добро опран кромпир ставите у воду и кувајте у љусци око 30 минута. Водите рачуна да не прекувате кромпир, Прекуван кромпир се распада и тешко га је издубити за пуњење. Куван кромпир у љусци пресеците на пола и сачекајте да се мало прохлади. Средину кромпира пажљиво издубите кашичицом. Поређајте издубљене половине кромпира у дубљи плех. Помешајте павлаку, рендани качкаваљ, оригано и шунку и пршуту исечене на коцкице. Оставите 100г качкаваља са стране за посипање кромпира. Напуните кромпир припремљеним филом. Пуњене кромпире ставите у загрејану рерну на 180 степени и пеците око 15 минута. Пред крај печења, кромпире поспите качкаваљем и вратите у рерну да се качкаваљ истопи. Готове пуњене кромпире поспите свежим першуном и послужите топле. Пуњени кромпир је спреман за дегустацију.
Пријатно!
Nemojte da bacate vodu od krompira, iskoristite je da poboljšate ukus jelima
Преузмите андроид апликацију.