Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњени кромпир

Пуњени кромпир запечен у рерни са пршутом, топљеним качкаваљем или кајмаком неодољиво мирише на дане детињства.
Фото: Pixabay/solskin
Састојци:
  • око 10-15 кромпира
  • 1 килограма киселе павлаке
  • 500 грама ренданог качкаваља
  • 250 грама шунке
  • 250 грама пршуте
  • оригано по жељи
Припрема:

Добро опран кромпир ставите у воду и кувајте у љусци око 30 минута. Водите рачуна да не прекувате кромпир, Прекуван кромпир се распада и тешко га је издубити за пуњење. Куван кромпир у љусци пресеците на пола и сачекајте да се мало прохлади. Средину кромпира пажљиво издубите кашичицом. Поређајте издубљене половине кромпира у дубљи плех. Помешајте павлаку, рендани качкаваљ, оригано и шунку и пршуту исечене на коцкице. Оставите 100г качкаваља са стране за посипање кромпира. Напуните кромпир припремљеним филом. Пуњене кромпире ставите у загрејану рерну на 180 степени и пеците око 15 минута. Пред крај печења, кромпире поспите качкаваљем и вратите у рерну да се качкаваљ истопи. Готове пуњене кромпире поспите свежим першуном и послужите топле. Пуњени кромпир је спреман за дегустацију.

Пријатно!

Nemojte da bacate vodu od krompira, iskoristite je da poboljšate ukus jelima

Преузмите андроид апликацију.