Почетна > Живот и стил
Живот и стил

5 грешака које правимо приликом усисавања

Усисавање није нека велика наука, али сви правимо неке грешке приликом усисавања, због чега наш дом није максимално добро усисан.
Фото: Pixabay/flockine

Сазнајте којих пет великих грешака правимо и избегавајте их како би ваши подови и намештај били савршено усисани:

Чекамо да се врећа за усисивач потпуно напуни

Неки усисивачи имају индикатор који показује колико је врећа пуна, али најбоље је да сами проверите стање и замените кесу када је пуна три четвртине. На тај начин ће усисивач увек снажно вући. Ако користите усисивач без кесе, не заборавите да очистите делове на којима се скупља прљавштина.

Усисавате са прљавим филтером

Усисавање неће ефикасно уклонити алергене ако је филтер пун прљавштине. Филтер не мора да се мења толико често као врећа, али ако изгледа истрошено или је веома прљав или поцепан, време је да га замените.

Не користите додатке за усисивач

Скоро сваки усисивач долази са помоћним додацима који олакшавају усисавање намештаја, лампи, лампи, летвица, тешко доступних места,… Не дозволите да ови вредни помагачи само стоје неискоришћени и скупљају прашину, већ максимално искористите од њих.

Враћате жицу електричног кабла у усисивач без усмеравања

Многи од нас након усисавања само притисну дугме на усисивачу и пусте електрични кабл да се врати на своје место. Међутим, ово је погрешно јер се жица може заглавити, запетљати и тако заглавити, а да не можете да је вратите до краја у усисивач или да је извучете. Увек држите жицу у руци и усмерите је тако да се врати на своје место.

Не чистите четке усисивача од накупљених длачица

Четка на ваљцима која се не окреће нити чисти. Што је још теже, накупљена коса, чекиње и слични остаци који су скупи на четкама могу уништити мотор усисивача. Зато сваки пут након усисавања уклоните смеће које се заглавило на четкама.

4 grešake koje pravimo sa teflonskim tiganjem pri kuvanju

Преузмите андроид апликацију.