Почетна > Живот и стил
Живот и стил

4 грешаке које правимо са тефлонским тигањем при кувању

Тефлон гарантује термичку обраду без лепљења хране за дно, али то се не може постићи ако смо тефлон уништили неправилном употребом.
Фото: Pixabay/Taken

Тефлонски тигањи су дизајнирани за термичку обраду на нижим температурама, као што је пржење јаја у кајгани. Пошто такав плех садржи пластичне полимере, не препоручује се да га стављате на изузетно високу температуру, што искључује печење већих одреска.

Радије пеците одреске на роштиљу или у керамичком тигању. 

Користимо металне посуде за кување

Тефлон гарантује термичку обраду без лепљења хране за дно, али то се не може постићи ако смо тефлон уништили неправилном употребом. Тефлон ће бити уништен ако храну кувамо металним посуђем попут кашика и шпорета. Уместо тога, боље је користити дрвена или силиконска помагала.

Не штитимо тефлонску површину приликом чишћења

Тефлонска површина тигања такође може бити уништена ако се посуде наслагају једно на друго, или ако се на тефлонски тигањ стави метална посуда. Да бисте избегли огреботине на судовима, ставите папирни пешкир преко тефлонског тигања.

Немојте прати тефлонске посуђе у машини за прање судова

Тефлонски тигањ не воли топлу воду и абразиве. Не перите га у машини за судове, већ га ставите под млаз млаке воде и нежно трљајте меким сунђером. 

Не остављајте храну у тефлонском тигању

Након кувања у овом тигању, најбоље је храну пребацити у тањир или неко друго јело. Држање хране у тигању дуже време повећава ризик од оштећења тефлонске површине.

Da li želite da vaša odeća miriše dugo nakon pranja? Isprobajte neke od ovih trikova

Преузмите андроид апликацију.