Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Тадић: Волели бисмо атрактивне противнике на СП

Капитен Србије Душан Тадић прижељкује атрактивне ривале на Светском првенству, пошто репрезентативци играју са много самопоуздања од доласка селектора Драгана Стојковића.
Фото :FSS/Nebojsa Parausic

С обзиром на то да је већ обезбедила место на Светском првенству, Србију током ове репрезентативне паузе очекују пријатељске утакмице. Прву ће играти против Мађарске у четвртак.

На питање колико се приступ пријатељској утакмици разликује од приступа такмичарској, Тадић је одговорио:

„Ако хоћемо да будемо озбиљни такмичари и победници, онда у свакој утакмици, на сваком тренингу желимо да победимо, играмо своју игру и покажемо колико смо озбиљни и да смо на правом путу. Припремамо се најбоље могуће. Желимо да покажемо каква смо екипа и да наставимо да играмо као што смо играли“.

Капитен је истакао да се тим много променио од када је Драган Стојковић селектор.

„Били смо и пре јаки индивидуално, али од доласка Стојковића постоји заједништво, имамо добру, искрену атмосферу. Тај индивидуални квалитет долази до изражаја, сви знају шта се од кога очекује, нема проблема. То је кључ, заједништво, слога, уживање. Знамо шта представља наша земља, играмо са љубављу и страшћу и жељом да победимо. И да сви уживају и навијачи и ми“.

Србија ће у жребу за планетарни шампионат бити у трећем шеширу.

„То је небитно. Показали смо да смо фокусирани само на нас, нашу игру и то нам прија, момци осећају самопоуздање. Волели бисмо атрактивне, добре противнике, какви на Светском првенству само и јесу. Али остајемо фокусирани смо на нашу игру и онда нема пробелма“.

До краја године Тадић ће извесно имати више од 90 утакмица за национални тим.

„Никад нисам размишљао о томе, није битно. Битно је шта постигнеш са екипом, ово ће бити друго Светско првенство, гледа се шта тамо урадиш. Број утакмица је небитан“, нагласио је капитен.

Piksi: Ne smatramo ove utakmice kao turističke, idemo na pobedu

Преузмите андроид апликацију.