Недовољно загрејана рерна је једна од главних грешака при печењу пице.
Загрејте рерну на максималну температуру и тек када је јако загрејана ставите пицу и пеците десет минута.
Чини се да је врло лако направити ово омиљено италијанско јело, али постоји неколико ствари на које треба обратити пажњу да би све испало добро.
Припрема теста
Тесто треба да се довољно „одмара“. Једна од најчешћих грешака је када се прерано скине са ватре. Важно је да се подиже довољно да буде флексибилнији. Тесто је најбоље касније развући рукама. Ако се после истезања повуче, то значи да је потребно оставити да се још мало одмори на собној температури.
Састојци за пицу
Сос од парадајза је најбољи ако је домаћи и потребно је мало труда. Када се направи сок од парадајза потребно је само да га зачините по жељи и премажите тесто. Још једна важна ствар када су састојци у питању је да никада не стављате најјефтиније. Такође је важно знати како добро комбиновати састојке како пица не би била превише слана или бљутава.
Загрејана рерна
Сада када је ваше омиљено јело спремно за последњи корак, важно је да обратите пажњу на то да рерна буде добро загрејана. Треба је загрејати на највишу температуру и тек онда ставити пицу и пећи најмање десет минута.
Преузмите андроид апликацију.