Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Пет ствари које сваки тата треба да каже свом сину

Очеви су веома важна фигура у васпитању своје деце, посебно синова. Зато је веома важно какав приступ отац има према свом дечаку, јер му је он највећи узор у животу.
Фото: Pixabay/faithfinder06

Ово је пет ствари које сваки син жели, али и треба да чује од оца.

Понашајте се према другима онако како желите да се понашају према вама

Најважније правило које функционише у свим сферама живота је да се према другима понашате онако како желите да се понашају према вама. Помаже у изградњи заједнице и лојалности и подстиче развој личности. 

Дете треба да зна да је вољено, а ви то, осимли дема, морате показати и речима

Речи делују смирујуће и показују детету да има вашу безусловну подршку.

Грешке су нормалне, а ја сам правио грешке

Дете опонаша своје родитеље и они су му узори у животу, па му је понекад тешко да замисли да је његов отац нешто погрешио или да је погрешио. Важно је детету показати да смо сви ми људи од крви и меса, да грешимо и сносимо последице својих одлука. Ово промовише здрав ментални и емоционални развој детета.

Све може поћи наопако, али важно је да не кривите себе

Деца се рађају уверена да је свет праведно место за живот. А када ствари крену наопако, могу да помислим да су они криви. У таквим случајевима важно је научити дете да су му одређене ствари ван контроле и да не треба кривити себе.

Радите све што вас испуњава и чини срећним

Друштво много очекује од мушкараца, па често себе стављају на последње место. Алi некад морамо да ставимо себе и своје потребе на прво место и урадимо оно што нас чини срећним.

Kako da kupovina sa decom ne bude noćna mora?

Преузмите андроид апликацију.