И док се питамо да ли су ове пуњене печурке главно вегетаријаско јело или укусно предјело, оне су се већ појеле.
Састојци:
- 600 грама крупних печурака
- 50 грама пиринча
- 50 грама празилука
- 2 шаргарепе
- по потреби со
- бибер
- бели лук
- уље
- кашика оригана
Припрема:
Пиринач обарите у мало посољеној води. Печуркама извадите дршкице, тако да остану издубљени клобуци које ћете напунити. На уљу продинстајте насецкан празилук, сецкану на коцкице шаргарепу, насецкане дршке од печурки и кад шаргарепа омекша додајте пиринач. Посолите и побиберите по укусу, додајате оригано и чен белог лука. Припремљеним надевом напуните клобуке и ређајте у науљену тепсију. Пеците на 180 степени око 20 минута да печурке омекшају.
Пријатно!
Kako da od jednog jajeta napravite omlet za četiri osobe: Iskusne domaćice koriste ovaj trik
Преузмите андроид апликацију.