Početna > Biznis
Biznis

Lažnim dojavama o bombama seku krila „Er Srbiji”

Šest lažnih dojava o podmetnutim bombama u avionima na letovima iz Beograda za Moskvu, kao i obaranje sajta naše nacionalne avio-kompanije mnogi tumače kao pritisak na „Er Srbiju” da odustane od letova za Rusiju.
Foto: PrtSc/Air Serbia/YouTube

Dragan Nikolić, urednik specijalizovanog portala „Avijatika”, kaže da je „Er Srbija” izložena nezapamćenim pritiscima da odustane od letova za Rusiju i nacionalna avio-kompanija će se od 21. marta vratiti redovnom broju letova. Umesto 15 puta nedeljno, saobraćaće osam puta, kao pre ukrajinske krize.

„Dojave o lažnim bombama su izuzetna vrsta pritiska kakva se nije dogodila u avio-sabraćaju. Taj pritisak je politički motivisan. Ovo je vid terorističke pretnje i to uopšte nije naivno. Neshvatljivo je da od svih avio-kompanija koje lete ka Rusiji jedino „Er Srbija” predstavlja smetnju. Mislim da je to pritisak na državu Srbiju“ navodi Nikolić.

Dodaje da ovo što se traži od Srbije ne traži se od Turske, Kine, Saudijske Arabije, Izraela.

Turska koja je članica NATO-a, ima 30 puta više letova za Moskvu. Zanimljivo je da izraelski „El Al” nesmetano leti u Rusiju i njih niko ne pominje. Izrael je čak bio spreman da produži finansijske garancije svojim avio-kompanijama za letove u Rusiju.

Ukida se “Audi TT”

Preuzmite android aplikaciju.