Početna > Sport > Ostali sportovi
Ostali sportovi

Nadal: ATP treba da ograniči Kirjosovo ponašanje

Rafael Nadal nije bio preoštar u kritikovanju Nika Kirjosa posle njihovog međusobnog duela u četvrtini finala Indijan Velsa. Ipak poručio je da ATP mora da uradi nešto kako se ovakvi mečevi ne bi pretvorili u cirkus.
Foto: Tanjug/AP/Marcio Jose Sanchez

Nik Kirjos je protiv Nadala opet pravio haos. Vikao je na publiku, bacao rekete, a u jednom trenutku je čak obratio pažnju na Bena Stilera koji je bio u prvom redu. Rafa Nadal je za to vreme čekao Nikov servis. Ipak najveći problem je bio kada je Nikov reket posle meča poleteo ka skupljaču loptica.

„Dopada mi se njegov karakter. Ali naravno ako pređeš granicu, onda se drugačije stvari dešavaju. Problem je isti… Ako dozvoliš igračima da rade takve stvari onda ne znaš gde je granica. Verovatno se zato te stvari dešavaju sve češće. Verovatno ATP mora da razmotri to i da odluči. Ne zbog današnjeg meča, nisam video šta de desilo i zato nemam mišljenje o tome“, rekao je Rafael Nadal.

Nadal će u polufinalu igrati protiv mladog Karlosa Alkarasa, a biće to sudar dve generacije španskog tenisa.

„Njegova karijera je nezaustavljiva. Ima sve činioce, strast, skroman je tako da mnogo radi. Dobar je momak i podseća me u mnogim stvarima kada sam bio tinejdžer. Ima strast, talenat, tu je i fizička komponenta i to je sjajno. Veoma sam srećan. Biće veliki rival sada i u narednih nekoliko meseci bez sumnje“, rekao je Nadal.

Nadal savladao i Kirjosa za 19. pobedu u nizu

Preuzmite android aplikaciju.