Почетна > Србија
Србија

Додик: Обраћање Комшића је освета злог патуљка!

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да једино што је било вредно пажње у Комшићевом излагању јесте признање да он не представља Хрвате у БиХ.
Фото: Танјуг/AP Photo

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је обраћање Жељка Комшића европарламентарцима и покушај да поистовети ситуацију у БиХ и Украјини личило на освету злог патуљка кога више нико не узима озбиљно, па мора да прибегава сензационализму да би неко обратио пажњу на њега.
Додик је то рекао коментаришући јучерашње Комшићево обраћање Одбору Европског парламента за спољна питања у Бриселу.

Додик је нагласио да је Комшић, без озбиљног приступа проблемима и озбиљне аргументације, покушао да тренутно антируско расположење европских држава усмери на Драгана Човића и њега, мислећи да је то довољно да се сакрије суштина проблема у БиХ.

„Није пропустио прилику да нападне суседне државе, Србију и Хрватску, оптужујући их за дестабилизацију БиХ, чиме је показао да је управо он тачка дестабилизације у троуглу БиХ-Србија-Хрватска. Да те подвале не пролазе показали су европарламентарци који су се највише бавили управо чињеницом да муслимани бирају Хрватима члана Председништва и да то мора да се мења“, истакао је Додик у изјави за Срну.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да једино што је било вредно пажње у Комшићевом излагању јесте признање да он не представља Хрвате у БиХ.

„То смо знали сви, али сад смо чули и од њега“, закључио је Додик.

Dodik: Nema napretka bez reforme Ustava i Izbornog zakona

 

Преузмите андроид апликацију.