Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да знате да је уље у тигању довољно загрејано?

Пре него што почнете са пржењем, једна ствар мора да се деси. Важно је да све време стојите поред шпорета.
Фото: Pixabay/scratsmacker

Сигурно сте некада чули да, када неко прича о припреми хране, изговори да је важно да тигањ буде довољно загрејан.

Ово нико не каже без разлога.

Рецимо, уколико ставите месо или кромпир у уље које није довољно загрејано, оно се неће лепо испржити.

Поред тога што ће вам бити потребно више времена, уместо да постане хрскаво и сочно, месо ће бити суво.

Оно на шта треба да обратите пажњу приликом загревања уља јесте да се не запали.

Дакле, важно је да све време стојите поред шпорета и да, чим уље почне да дими, у њега спустите све оно што сте планирали да печете или пржите.

Након тога, смањите температуру и месо и друге намирнице ће се кувати равномерно, а укус ће бити невероватан.

Antialergijski efekat proteina iz kravljeg mleka

Преузмите андроид апликацију.