Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Бесплатни систематски прегледи запосленима у Галерији Матице српске

Конзерватори Галерије Матице српске имају прилику да бесплатно преконтролишу здравље у новосадској Општој болници „New Hospital“.
Фото: Галерија Матице српске

Превентивни прегледи резултат су сарадње две установе у намери да се очува здравље оних који чувају нашу културу.

Иницијатива је покренута са жељом да јој се прикључе и друге здравствене установе.

У години када је Нови Сад Европска престоница културе, брига о здрављу уметника и културних радника, подиже се на виши ниво, јер они су ти који брину о нашем културном наслеђу без којег не би било титуле на коју смо поносни.

Зато је тим болнице „New Hospital“ позвао Галерију Матице српске на сарадњу која је резултирала бесплатним систематским прегледима за конзерваторе запослене у тој установи културе, каже директор болнице Небојша Маленковић.

Галерија Матице српске један је од најуспешнијих музеја у земљи који своју снагу баштини у стручњацима који су међу најбољима, истиче управница Тијана Палковљевић Бугарски.

Верује да успешан колектив чине здрави појединци, те је, каже, са захвалношћу прихватила позив за сарадњу коју је иницирао тим болнице „New Hospital“.

А основ за добро здравље су превентивни прегледи, сматра виши конзерватор Дарко Деспотовић.

Сарадња најстарије установе културе у Новом Саду и најмлађе градске Опште болнице покренута је у жељи да инспирише друге да следе њихов пример.


“Online” škola prehospitalnog zbrinjavanja

Преузмите андроид апликацију.