Почетна > Свет
Свет

Око 300 цивила из Маријупоља стигло до Запорожја

Око 300 цивила из украјинског града Маријупоља стигло је до града Запорожја, саопштиле су данас градске власти Маријупоља.
маријупоља
Фото: Танјуг/AP/Andrew Marienko

Како је саопштено, око 160 аутомобила јуче је напустило Маријупољ, а око 300 становника Маријупоља стигло је у Запорожје, преноси агенција Ројтерс.

Према званичним украјинским проценама, за најмање 200.000 људи хитно је потребна евакуација из тог града.

Такође, турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу рекао је да очекује да ће евакуисати грађане из Маријупоља данас или сутра.

„Стварају се услови за евакуацију наших грађана из Маријупоља. Очекујемо добре вести данас или сутра“, рекао је Чавушоглу у Анкари после телефонског разговора са руским колегом Сергејом Лавровим.

Додао је да је 14.800 турских држављана до сада евакуисано из Украјине од почетка сукоба у тој земљи и да су турски званичници данас одржали састанак са украјинским преговарачима.

Министарство спољних послова Украјине саопштило је у суботу да су руске снаге гранатирале џамију Султана Сулејмана у Маријупољу, где се склонило више од 80 одраслих и деце, као и турских држављана.

Раније данас, извори из министарства одбране рекли су да Анкара чека одобрење руских власти за евакуацију из Маријупоља, док се чека безбедносна процена.

Snage DNR napredovale tokom noći u Marijupolju

Преузмите андроид апликацију.