Потребно је мало времена и стрпљења за ову штрудлу невероватног укуса која на све то и дивно мирише.
Састојци:
- 250 грама брашна
- 3 кашике уља
- мало соли
- 125 милилитара млаке воде
- 1 ½ килограм киселих јабука
- 100 грама презли
- 125 грама шећера
- 70 грама сувог грожђа
- 70 грама листића бадема
- 1 кесица ванилиног шећера
- 1 кашичица цимета
- 125 грама павлаке
- 50 грама путера
Припрема:
У дубљу посуду сипамо брашно. Разгрнемо средину брашна и брашну додамо уље, со, млаку воду и месимо брашно док не добијемо глатко еластично тесто. Тесто пребацимо на површину посуту брашном, додатно умесимо, поклопимо загрејаном посудом и оставимо тесто да мирује 20 минута.
Јабуке ољуштимо, очистимо, исечемо на танке листиће и помешамо са презлама, шећером, ванилин шећером, циметом, бадемом и попареним грожђем.
Тесто поделимо у 4 дела. Сваки део оклагијом развучемо и растањимо на површини посутој брашном. Добијену кору премажемо павлаком, ставимо надев од јабука, увијемо у ролну и ставимо у подмазан плех. Поступак поновимо са осталим тестом. Штрудлу печемо у загрејаној рерни на 200 степени око 1 сат или док пита не порумни. У току печења повремено питу заливамо отопљеним путером.
Штрудлу са јабукама посути шећером у праху и послужити уз додатак кугле сладоледа.
Пријатно!
Jabuke vam brzo trunu? Od čega sve zavisi njihov rok trajanja i kako možete da im produžite svežinu
Преузмите андроид апликацију.