Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Штрудла са јабукама

Потребно је мало времена и стрпљења за ову штрудлу невероватног укуса која на све то и дивно мирише.
Фото: Pixabay/PIX1861
Састојци:
  • 250 грама брашна
  • 3 кашике уља
  • мало соли
  • 125 милилитара млаке воде
  • 1 ½ килограм киселих јабука
  • 100 грама презли
  • 125 грама шећера
  • 70 грама сувог грожђа
  • 70 грама листића бадема
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • 1 кашичица цимета
  • 125 грама павлаке
  • 50 грама путера
Припрема:

У дубљу посуду сипамо брашно. Разгрнемо средину брашна и брашну додамо уље, со, млаку воду и месимо брашно док не добијемо глатко еластично тесто. Тесто пребацимо на површину посуту брашном, додатно умесимо, поклопимо загрејаном посудом и оставимо тесто да мирује 20 минута.

Јабуке ољуштимо, очистимо, исечемо на танке листиће и помешамо са презлама, шећером, ванилин шећером, циметом, бадемом и попареним грожђем.

Тесто поделимо у 4 дела. Сваки део оклагијом развучемо и растањимо на површини посутој брашном. Добијену кору премажемо павлаком, ставимо надев од јабука, увијемо у ролну и ставимо у подмазан плех. Поступак поновимо са осталим тестом. Штрудлу печемо у загрејаној рерни на 200 степени око 1 сат или док пита не порумни. У току печења повремено питу заливамо отопљеним путером.

Штрудлу са јабукама посути шећером у праху и послужити уз додатак кугле сладоледа.

Пријатно!

Jabuke vam brzo trunu? Od čega sve zavisi njihov rok trajanja i kako možete da im produžite svežinu

Преузмите андроид апликацију.