Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Савети за побољшање комуникације са другима

Да бисмо сачували те старомодне и драгоцене вредности које су сваком од нас потребне, ево неколико савета који ће освежити вашу комуникацију и помоћи вам да се осећате бар мало ближе себи и својим најмилијима.
Фото: Pixabay/jamesoladujoye
Сачувајте део себе са друштвених мрежа

На пример, можда би било добро да следећи пут барем фотографије са вашег одмора и покажете их само породици и пријатељима уз кафу, уместо да их постављате на друштвене мреже.

Избегавајте дуге монологе

Осим ако нисте комичар или нобеловац, вероватно нико не воли или не жели да слуша ваша бескрајна излагања. Покушајте да кажете шта је важно онако како бисте желели да вам неко исприча сличну ситуацију и онолико колико бисте били спремни да саслушате себе.

Поставите више питања

Често игноришемо саговорника у разговору и само ми износимо своје мишљење и искуства. Покушајте с времена на време да питате особу са којом разговарате како не би заспала током разговора и како би се осећала важним у ситуацији комуникације.

Слушајте шта други говоре

Ако сте само дошли да кажете шта имате и до краја само симулирате дијалог, а заправо водите маскирани монолог, онда вам саговорник не треба. Потрудите се да чујете с ким разговарате и дозволите да његово или њено мишљење и запажања утичу на ток разговора и ваше закључке.

Фото: Pixabay/jamesoladujoye
Смех је здравији од графичког приказа осмеха

Познато је и тачно да смех продужава живот, а гледање у екран штети виду. Дакле, пре него што некоме пошаљете осмех док гледате у екран неутралног израза лица, размислите колико би било лепше упознати ту особу и разменити коју топле речи уживо. Сигурни смо да ћете прихватањем неких од ових савета спасити свој мали свет и дати му много већи значај. Зато верујемо да ћете се, разговор по разговор, причу по причу, фотографију по фотографију, осећати ближе себи и свом правом окружењу.

Usvojite ovih 10 navika i živite srećnije

Преузмите андроид апликацију.