Početna > Sport > Ostali sportovi
Ostali sportovi

Kecmanović nakon preokreta i velike borbe nadigrao Čilića u Indijan Velsu

Miomir Kecmanović savladao Hrvata Marina Čilića sa 2:1 po setovima 6:7, 6:3, 7:6 i plasirao se u treće kolo mastersa u Indijan Velsu.
Foto: Tanjug/AP/Tertius Pickard

Sajan meč odigrali su Kecmanović i Čilić. Publika je mogla da uživa u tenisu, naročito ona neutralna. Velika borba, puno trčanja, „nemogućih“ poteza, promašaja, preokreta, svega onoga što tenis izuzetno uzbudljivim. Na kraju posle skoro tri sata igre više snage, koncentracije, a i sreće imao je naš teniser i stigao je do trijumfa.

Velika borba Kecmanovića i Čilića u prvom setu. Sredinom seta, u šestom gemu protivnik je stigao do brejka prednosti. Kecmanović je uzvratio u poslednjem momentu, kada je protivnik servirao za set, oduzeo mu je servis i tako vratio brejk. Set je rešen u taj-brejku.

Velika borba i u ovom periodu. Naš teniser je uz dva mini-brejka imao prednost od 4:1, Čilić uzvraća, oduzima dva servis našem teniseru i smanjuje prednost. Miomir ponovo dolazi do mini-brejka prednosti i vođstva od 5:3.

Čilić se ne predaje osvaja naredna dva poena i dolazi do izjednačenja. Ipak, Kecmanović je prvi stigao do set lopte, ali na servis protivnika. Hrvat uspeva da osvoji svoja dva servisa i dođe do set lopte na servis našeg tenisera. Koristi je osvaja prvi set – 9:7 u taj-brejku.

Gubirak prvog seta nije poremetio našeg tenisera. Silovit je bio Kecmanović u drugom setu. Uz brejk dolazi do prednosti od 3:0. Potom je Miomir propustio dve vezane brejk prilike i nije uspeo stigne do dva brejka prednosti.

Velika borba u finišu seta. Prvo je Čilić propustio šansu za brejk, da bi na svoj servis spasio dve set lopte našeg tenisera. Usledila je velika borba u devetom gemu pri servisu našeg tenisera za set. Prvo je protivnik propustio tri brek prilike, da bi Kecmanović uspeo da iskoristi svoju drugu šansu da osvoji set – 6:3 u drugom setu.

Usledio je odlučujući set u kome su oba tenisera konstantno pritiskala servis protivnika. Propušteno je nekoliko brejk prilika na obe strane, ali su oba tenisera uspela da sačuvaju svoj servis, pa je meče rešen u taj-brejku.

Naš teniser je prvi došao do mini brejka, da bi Čilić uzvratio i uz dva mini brejka prvi stigao do dve vezane meč lopte. Usledio je preokret našeg tenisera.

Prvo je bio siguran na svoj servis, da bi potom osvojio oba na servis protivnika. Potom je Kecmanović bio siguran na svoj servis i tako stavio tačku na ovaj set i meč – 8:6 u taj-brejku.

“Nadal je trenutno najbolji na svetu”

Preuzmite android aplikaciju.