Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Партизан се окреће Суперлиги, данас настављају борбу за титулу

Фудбалери Партизана, после тешког пораза од Фејнорда у Лиги конференција (2:5), окрећу се Суперлиги.
Фото: Танјуг/AP Photo/Darko Vojinovic

Само два дана од меча у Хумској, црно-бели наставаљу борбу за титулу на истом стадиону против Напретка из Крушевца.

Екипа Александра Станојевића покушаће да се опорави од извесне елиминације из Европе и врати на победнички колосек, пре пута у Ротердам.

Предстојећу утакмицу Станојевић је искористио да упореди његов тим са „вечитим“ ривалом Црвеном звездом, апострофирајући на дубину играчког кадра.

У тренутку док осећа притисак, иако има два бода више од актуелног шампиона.

„Нама је много тешко. Морате да знате и да схватите да ми немамо играче на клупи које смо платили два милиона као што има наш ривал. Ми немамо играча репрезентативног калибра који седи на клупи и мења другог играча репрезентативног калибра. Немамо те могућности које има наш ривал, немамо тај луксуз, али имамо заједништво и то нас држи. Та наша атмосфера, јединство у клубу и све те ствари. Шта значи да мењамо најбољи састав? Ми добро генерално гурамо и волео бих да тако наставимо“, рекао је Станојевић.

станојевић
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић
Напредак у престоницу Србије долази у лошој форми, без иједне победе овог пролећа на пет утакмица, уз три ремија. Међутим, „чарапани“ су и даље у плеј-оф зони…

„Идемо Партизану после тешке и драматичне утакмице на домаћем терену, у којој нисмо успели да победимо. Имамо и нових кадровских проблема, али то је шанса за оне који су имали мању минутажу, јер сви исто тренирају и чекају прилику да се докажу. Гледали смо Партизан у Европи, примио је пет голова, не сећам се кад се то десило и сведочи да и они знају да направе доста грешака. Партизан је, ипак Партизан и није случајно лидер. Не прети се црно-белима, али имамо право на наду. Желимо, пре свега, да одиграмо добро и представимо се у најбољем светлу“, истакао је тренер Иван Стефановић.

Утакмица 27. кола Суперлиге између Партизана и Напретка заказана је за 12.30.

Smena u Novom Sadu, Đorđević više nije trener Vojvodine

Преузмите андроид апликацију.