Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Четири разлога због којих пистаћи треба да буду део нашег дневног менија

Уколико су пистаћи део ваше ужине нисте погрешили.
Фото: Pexels/Marina Leonova

Пистаћи могу да имају место у сваком оброку или ужини, све зависи од тога колико их волите. Можете да их посипате преко јогурта, направите прелив за укусну рибу. Могу да буду управо оно што вам треба да бисте осигурали дневне циљеве хранљивих материја.

Пистаћи и протеини

Пистаћи су познати као орашасти плод са највећом количином протеина. Нуде 6 грама протеина по порцији од 1/4 шоље.

Пистаћи и влакна

Пистаћи садрће влакна. Познато је да исхрана богата влакнима може да смањи холестерол, крвни притисак и смањити ризик од развоја кардиоваскуларних болести. Ово их чини идеалном намирницом за ужину.

Пистаћи садрже здраве маст
Фото: Pexels/Anton Uniqueton

Многи људи су запрепаштени садржајем масти у орашастим плодовима, укључујући пистаће. Међутим, ово је храна која има масти, али је изузетно корисна. Полинезасићене масти које се налазе у пистаћима не само да повећавају осећај ситости, већ и помажу у снижавању холестерола.

Витамин Б6

Пистаћи су генерално богати хранљивим материјама, али је њихов садржај Б6 значајан. Уравнотежена исхрана богата витамином Б6 помаже у спречавању стања попут анемије и смањује ризик од срчаних обољења.

Такође је неопходан за изградњу мишића јер помаже вашем телу да обрађује аминокиселине. Једна шака пистаћа даје вам 30 процената препоручене дневне вредности овог важног хранљивог састојка.

Beli luk savršen saveznik u borbi protiv starenja

Преузмите андроид апликацију.