Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Спречите преједање природним путем: Постоје четири намирнице које сузбијају апетит

Пут до жељене линије може бити лакши ако употребите неке проверене, а природне трикове.
Фото: Unsplash/TheBlackrabbit

Сигурно сте већ чули савет да треба да престанете да једете кад је најслађе, али вам не полази за руком да га спроведете у дело.

А да ли сте приметили да вам одређене намирнице дуже држе ситост и да кад њих конзумирате нема напада глади?

Зато вам доносимо списак од четити намирнице које сузбијају апетит и које ће вам помоћи да не посежете за храном која може да нашкоди вашем стомаку и вашој линији.

Ове намирнице сматрају се најбољим природним избором за сузбијање глади.

Зелени чај
Фото: Unsplash/Loverna Journey

Екстракт зеленог чаја изврсно је средство за сагоревање масти и смањење апетита. Садржи два главна једињења која помажу у процесу мршављења – кофеин и катехине. Студије наводе да катехини такође помажу да се покрене метаболизам, што је кључно када намеравате да смршате.

Попијте 200 до 250 мл зеленог чаја два пута дневно за ефикасне резултате.

Ђумбир

Ова биљка има невероватна лековита својства. Стимулише систем за варење, ублажава мучнине и сузбија апетит. Према једном истраживању спроведеном 2012. године, мушкарци који су конзумирали ђумбир током доручка, осећали су се сито најмање три сата након оброка.

Можете конзумирати чај од ђумбира или чак суплементе ђумбира након саветовања с лекаром.

Бадеми
Фото: Unsplash/Nacho Fernandez

Орашасти плодови сматрају се изврсним залогајем за сузбијање глади у послеподневним часовима. Али посебно би вам могли користити бадеми који су пуни влакана, богат су извор антиоксиданата, витамина Е и магнезијума. Поједите шаку бадема кад осетите изненадан налет глади.

Кафа

Због високог удела кофеина кафа се не сматра добром за здравље. Али када говоримо о губитку килограма, може да буде корисна. Кафа смањује апетит, повећава сагоревање калорија и разградњу масти. Важно је имати на уму да се то односи на црну кафу, а не многима омиљену с млеком и шећером.

Zašto je jabuka tako posebna?

Преузмите андроид апликацију.