Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Запечене тортиље пуњене пилетином и сиром

Мексичка кухиња је популарна широм света. Један од познатих мексичких специјалитета коме мало ко може да одоли су популарне енчиладе. Иза тог израза крију се печене пуњене кукурузне тортиље. Варијанти пуњења има заиста много, од меса до поврћа, а енчиладе су посебне јер се пре печења прелију сосом, па тортиља постаје веома сочна. Данас вам доносимо рецепт за варијанту са пилетином и сиром у којој ће ваша породица сигурно уживати.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 8 великих кукурузних тортиља (или пшеничних ако не волите кукурузне тортиље)
  • 600 грама пилећих прса
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 свеже црвене паприке средње величине
  • 1 лук средње величине
  • 300 грама конзервираног кукуруза
  • со, бибер и чили
  • 200 грама ренданог гауде (или другог растворљивог сира)
  • сос од парадајза
Припрема:

Очистите и ситно исецкајте лук. Црни лук ољуштите и исецкајте на коцкице. Оперите пилетину и исеците је на мање коцкице. Крчкајте лук на средњој ватри пет минута, док мало не порумени. Додајте паприку и динстајте док мало не омекша, па додајте пилетину. Посолите, побиберите, додајте мало чилија по жељи и процеђеног кукуруза и динстајте око 10 минута, док се пилетина не скува. Припремите мало дубљу посуду за печење и подмажите је са мало масти. Сада почните да слажете тортиље. На сваку тортиљу ставите по кашику или две соса од парадајза, пилетину и мало ренданог сира, па тортиљу уролајте и ставите у посуду. Наставите док не истрошите тортиље и пилетину. Тортиље прелијте или премажите остатком соса па поспите остатком ренданог сира, а по жељи можете и нарендати. Пеците око 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

Пријатно!

Рецепт дана: Мексичке тортиље

Преузмите андроид апликацију.