Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Otvoren Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“

Danas je u 11 časova svečano otvoren 17. Međunarodni sajam obrazovanja pod nazivom „Putokazi“ u Master hali Novosadskog sajma.
Foto: Gradske info

Za sav program od 3. do 13. marta na Novosadskom sajmu, uključujući i Sajam obrazovanja, Novosadski Sajam podržala je i fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Ova manifestacija u sklopu je programskog okvira „Seobe duša“.

Foto: Gradske info

Ovogodišnji sajam svečano je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog zavoja, Branko Ružić, a nakon otvaranja, dodeljena je nagrada „Zaharije Orfelin“.

U okviru Sajma obrazovanja „Putokazi“, održava se i ovogodišnji Sajam zapošljavanja, koji se nalazi na terasi Aule Novosoadskog Sajma.

Foto: Gradske info

U toku današnjeg dana biće predstavljeni Dani ruske kulture, kao i Dani Laze Kostića, a interaktivne radionice Digitalnog omladinskog centra Gradske biblioteke već su održane, kao i razgovori sa posetiocima o njegovom radu.

Foto: Gradske info

Međunarodni sajam obrazovanja podržali su i: Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Grad Novi Sad, Gradska uprava za obrazovanje, kao i Gradska uprava za kulturu.

Prijavite se na turističku turu “Tajne Petrovaradinske tvrđave” 13. marta

Preuzmite android aplikaciju.