Почетна > Бизнис
Бизнис Свет

Самсунг потврдио да је хакован

Самсунг је у понедељак потврдио да су неки од компанијиних података украдени у оквиру сајбер напада, који је први пут пријављен током викенда.
Фото: Unsplash/Babak

У изјави за Bloomberg, јужнокорејски електронски гигант је открио да је пробијање безбедности довело до тога да буде откривен „одређени изворни код који се односи на рад Galaxy уређаја“, али то није утицало на акредитиве корисника и запослених.

Иако Самсунг није открио ко стоји иза овог проблема, јужноамеричка хакерска група „Lapsus$“ преузела је одговорност. Организација је на торенту објавила датотеку од 190GB, која наводно укључује изворни код bootloader-а за све најновије Самсунг уређаје, као и код који се односи на биометријску верификацију и енкрипцију на Galaxy телефонима и таблетима. Нападачи су такође можда добили приступ поверљивим подацима у вези са компанијом „Qualcomm“.

Поменуте информације стижу мање од недељу дана након што је иста група објавила да је приграбила око 1TB података, укључујући скице и изворни код, од произвођача чипова – компаније „Nvidia“.

„Тренутно не очекујемо никакав негативан утицај на наше пословање или купце. Применили смо мере како бисмо спречили даље сличне инциденте и наставићемо да пружамо услуге нашим клијентима без сметњи“, потврђује Самсунг у свом саопштењу.


“HTC” razvija telefon za metaverzum

Преузмите андроид апликацију.