Да ли постоји неко да не воли палачинке? Ми искрено мислимо да не и зато је ова торта која је направљена од омиљених нам палачинки пун погодак.
Састојци:
- Класично тесто за 20 палачинки у које ћете додати 4 кашикице какаа, како би палачинке добиле браон боју.
За крему:
- 2 шоље млека
- кашика ванила екстракта
- 6 жуманаца
- ½ шоље шећера
- кесица крем фикса
- 4 кашике путера
- 1 кесица шлага
Припрема:
Палачинке испеците на тигању, овог пута могу бити и мало дебље него иначе, оставите их са стране да се добро охладе, а ви у међувремену припремите крему.
Загревајте млеко на шпорету само да баци кључ, склоните са шпорета и умешајте ванила екстракт и оставите да стоји 10 минута. У другој посуди помешајте жуманца, шећер и кремфикс па полако додавајте млеко стално мешајући жицом за мућење. Кад сте све добро измешали вратите крему на шпорет и оставите да проври на мало јачој ватри, и даље константно мешајући. Крема ће се згуснути за отприлике 2 минуте, а затим је скините са ватре, одмах умешајте путер и преспите у плитку посуду да се хлади, прво на собној температури, а затим у фижидеру.
Кад се крема охладила помешајте је умућеним шлагом и мешајте електричним миксером док не добијете глатку и свиленкасту крему.
Када су крема и палачинке готови, долази време за слагање торте. Ставите палачинке на послужавник, премажите танким слојем креме и поновите поступак са свим палачинкам које имате. Поспите шећером у праху или какаом и оставите да се хлади.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.