Почетна > Нови Сад

Нови Сад Фудбал

ВАР спасио Пролетер, Чука кикснула у Сурдулици

Фудбалери крушевачког Напретка ремизирали су против новосадског Пролетера пошто су на свом терену одиграли 1:1 у мечу 26. кола Линг лонг Супер лиге Србије, док је у исто време Чукарички одиграо без голова против Радника у Сурдулици.
Пролетер
Фото: Instagram

Пролетер је повео у 42. минуту голом Стефан Томовића, који је искористио огромну грешку дефанзиваца Напретка и савладао одличног Васиљевића.

Мршић је лоше реаговао на повратно додавање Спрема, а Томовић је све то помно пратио и снажним ударцем савладао Васиљевића.

Напредак је имао теренски иницијативу, али ниједан ударац ка голу ривала, што је новосадски тим искористио да их казни.

У 56. минуту велику прилику Пролетер је имао прилику да докусури ривала, али је Вељко Младеновић промашио зицер на асистенцију Николе Нинковића.

У 64. минуту лоше је шутирао капитен гостију Бранислав Милошевић након комбинације са Томићем, а већ у наредном нападу Пролетер је тражио пенал после играња руком Мршића у казненом простору, али судија је одмахнуо руком.

Ђуричковић је лоше шутирао из слободног ударца у 66. минуту, а седам минута касније на терену је настала гужва након пада Мршића после судара са голманом Пролетера Николом Петрићем.

Главни судија меча је погледао ВАР због могућем пенала и одлучио да покаже на „белу тачку“.

Лопту је у 79. минуту узео Ален Мелуновић и рутински преварио Петрића, а само два минута касније мало је фалило да исти играч преокрене резултат, међутим лоше је реаговао на центаршут са десне стране.

У 93. минуту Напредак је дошао до три бода након аутогола Николе Марјановића после очајне реакције на центаршут Немање Младеновића. Марјановић је покушао да интервенише испред Мелуновића, али је лошом реакцијом затресао сопствену мрежу.

Ипак, ВАР је показао на офсајд и од поготка Напретка није било ништа. Проблем је настао још у зачетку акције када је Младеновић био у офсајду.

До краја меча није било голова, па је остварен резултат који не иде на руку ниједном од ривала.

У исто време у Сурдулици Радник и Чукарички су одиграли без голова – 0:0.

Прву прилику на мечу имао је Ндијае који је погодио пречку. Опробао се и Стефан Ковач, а на супротној страни домаћи су тражили пенал у дуелу Димитрова и Шапића.

Солидан покушај из волеја имао је и Виктор Лукић, али се то испоставило више ако амбициозан, него прецизан ударац.

У наставку меч гости из Београда су у 70. минуту остали без играча мање, што се испоставило као непремостива препрека да се из Сурдулице врате са три бода, али су предност у односу на четвртопласирану Војводину повећали на плус 12.

Lalatović ostavlja svoj pečat: Treća pobeda u nizu za Radnički

Преузмите андроид апликацију.